
Acneea – Acneea la femeile cu vârste între 30 și 35 de ani din mediul urban și remedii naturiste pentru aceasta
- 25 feb., 2021
- Postat de alina
- 0 Comentarii
Vârsta de 30 de ani este un prag important pentru orice femeie, deoarece în acest moment este timpul pentru schimbări în rutina de îngrijire a tenului. De asemenea, după 35 de ani, aceasta trebuie modificată din nou.
Acest interval de vârstă, deși este unul scurt, este foarte important deoarece va influența sănătatea și suplețea pielii feței, și nu numai, în anii următori. Există, însă, și femei care se confruntă cu acneea sau cărora aceasta începe să le facă probleme după ce au împlinit 30 de ani.
Femeile din mediul urban sunt adeseori mai predispuse apariției acneei din cauza aerului poluat și încărcat, care determină astfel de probleme și nu numai.
Dacă te afli în acest segment de vârstă, locuiești în oraș și te confrunți cu acneea, te vei bucura să afli că există câteva remedii naturiste pe care le poți utiliza pentru a ameliora simptomele. La final, vei putea scăpa de această problemă.
Mai întâi, însă, va trebui să afli cu ce tip de acnee te confrunți, mai ales având în vedere că există mai multe tipuri care pot apărea pe diverse fonduri. Așadar, mai jos poți afla informații utile despre cum să abordezi această problemă pentru a te simți bine în pielea ta.
Cuprins
1. Acneea la femeile din mediul urban
În comparație cu femeile care locuiesc în mediul rural, cele de la oraș se pot confrunta adeseori cu mai multe probleme de sănătate ale pielii. Mediul mult mai poluat este cel mai ,,vinovat’’ de apariția acneei, însă în cazul celor cu vârste între 30 și 35 de ani, aceasta poate apărea și din motive de dezechilibre hormonale. De aceea, în momentul în care te confrunți cu o astfel de situație, trebuie mai întâi să ajungi la rădăcina sa pentru a ști cum să o tratezi chiar și cu remedii naturiste.
Ce înseamnă acneea? Este o afecțiune apărută la nivelul pielii și este datorată secreției de sebum în exces a glandelor sebacee. Contrar multor credințe populare, aceasta se poate manifesta nu doar la nivelul feței, ci al întregului corp, printre cele mai cunoscute numărându-se și cea a epidermei de la nivelul spatelui.
Cauzele apariției acneei la adolescenți, dar și la adulți sunt multiple, adeseori acestea fiind asemănătoare.
1.1 Cauzele acneei la femeile de peste 30 de ani
Femeile de peste 30 de ani trec prin schimbări importante după ce depășesc acest prag de vârstă, moment în care felul în care își îngrijesc tenul, dar și pielea restului corpului, trebuie modificat dacă nu substanțial, puțin câte puțin.
Această schimbare poate determina apariția acneei, însă nu este singura cauză.
Printre alte motive ale apariției acneei la adulți se mai numără și:
- modificările hormonale,
- stresul,
- schimbările în alimentație.
În comparație cu acneea la adolescenți, care este mai mult de tip hormonal, cea a femeilor trecute de 30 de ani poate fi mai mult pe fondul stresului și al schimbării produselor de îngrijire. În cazul în care acestea se confruntă cu această problemă de mai mulți ani, ea trebuie ținută sub control în momentul în care astfel de modificări sunt efectuate.
Așadar, va trebui să îți alegi cu atenție cremele de față, precum și alte produse cosmetice pe care le folosești odată ce împlinești această frumoasă vârstă.
1.2 De ce apare acneea la femeile care locuiesc la oraș
Femeile care locuiesc la oraș se pot confrunta mai des cu apariția acneei din cauza mediului poluat în care își desfășoară activitățile, având în vedere multiplele studii care au arătat cum acesta afectează sănătatea locuitorilor din mediul urban.
De aceea, în cazul celor care te întrebi cum apare acneea, răspunsul este unul simplu: sunt factori diferiți care pot duce la suprasolicitarea glandelor sebacee și care pot determina apariția punctelor negre, inițial, sau direct a coșurilor.
Orice tratament al acneei trebuie început după aflarea tipului acesteia. De obicei, acest lucru presupune un consult de specialitate la un medic dermatolog, dacă aceasta este foarte severă, și abia după aflarea bazei problemei te vei putea gândi la un remediu.
2. Acneea – tipuri de acnee
Există mai multe tipuri de acnee care se manifestă atât la adulți, cât și la adolescenți, iar acestea sunt:
- acneea rozacee,
- acneea vulgară,
- acneea hormonală,
- acneea chistică,
- acneea comedoniană,
- acneea juvenilă,
- acneea polimorfă,
- acneea inflamatorie,
- acneea nodulară.
Dintre acestea, femeile mature pot suferi de episoade acnee hormonală sau ușoară, însă și cele de tip comedonian și rozacee pot apărea.
În ceea ce privește tratamentul acneei, există soluțiile medicale și cele naturiste, precum unguentele, gelurile și soluțiile, acestea putând fiind alese în funcție de tipul problemei cu care te confrunți.
Remediile pentru acnee sunt multiple, de aceea s-ar putea să fie destul de dificil să îl găsești pe cel care să te ajute foarte rapid, însă există câteva produse naturale cu eficiență dovedită, care să ofere efectele dorite după câteva utilizări.
Remediile naturiste pentru acnee sunt deseori folosite de femeile din mediul urban, mai ales de cele care nu au foarte mult timp la dispoziție să caute soluții și dispozitive medicale a căror eficiență nu este dovedită. În afara de acest lucru, medicamentele pot avea efecte nocive, agravând problema atunci când acestea sunt luate din auzite.
2.1 Cele mai comune tipuri de acnee la femei
Despre acnee se pot spune multe, însă dacă te confrunți cu ea, indiferent că este pe față, pe spate, sau pe alte părți ale corpului, există mai multe produse naturale pe care le poți folosi în remedierea ei.
Printre femei, acneea vulgară este cel mai comun tip, aceasta având un debut brusc din cauze care par necunoscute la început. Însă poluarea și folosirea unor creme cu diverși compuși care dăunează pielii sunt printre cel mai des întâlnite cauze ale apariției sale.
Pe lângă aceasta, acneea rozacee poate apărea și ea în momentul în care suprafața feței, de obicei, prezintă vasodilatații proeminente. Aceasta se manifestă prin înroșirea excesivă a pielii alături de apariția coșurilor.
Acneea hormonală este și ea des întâlnită în cazul femeilor, chiar și a celor de peste 30 ani, în momentul în care în corpul lor au loc dezechilibre, una dintre consecințe fiind apariția coșurilor pe față sau chiar pe spate, coapse sau brațe.
Așadar, odată găsită cauza problemei, te poți gândi la un tratament pentru acnee.
2.2 Metodele de a scăpa de acnee
Ca femeie matură este destul de greu să fii nevoită să te confrunți cu această problemă, însă trebuie să știi că există un tratament pentru acnee, de aceea nu e nevoie să îți faci foarte multe griji. Pe lângă remediile care te vor ajuta să scapi de ea, trebuie să ții cont și de alte aspecte precum:
- îngrijirea mult mai riguroasă a pielii care presupune o igienă specifică,
- renunțarea la alimente bogate în conținut care favorizează apariția coșurilor, precum zahărul,
- găsirea unor produse de îngrijire care să se potrivească tipului tău de piele,
- schimbarea mai frecventă a fețelor de pernă.
Pe lângă faptul că în acest fel vei putea observa schimbări mici la început, acestea, alături de remediile naturiste pentru acnee, au șanse mari să îți ofere rezultate foarte bune.
Tratamentul antiacneic trebuie personalizat, deoarece acesta nu va funcționa la fel pentru tine și altă femeie.
Există diverse metode de a scăpa de acnee, printre cele mai des utilizate fiind cele naturiste și cele medicamentoase. La acestea din urmă, însă, apare riscul ca anumite ingrediente să provoace efecte secundare. De aceea, pentru început, multe femei le aleg pe cele din a doua categorie.
3. Tratamentul pentru acnee – remedii naturiste
Sunt mai multe remedii naturiste pentru acnee, acestea presupunând utilizarea unor produse în stare naturală, iar principalul ,,secret’’ al acestora, dacă se poate numi așa, este faptul că ele vin în formă pură.
În momentul în care alegi un tratament pentru acnee natural, vei ști că acesta vine în cea mai simplă și mai pură formă a sa, în comparație cu altele care pot conține alte ingrediente, precum alcoolul denaturat care agresează pielea.
Mai sunt și alți factori care te pot îndemna să alegi remediile naturiste, însă pentru aceasta va trebui mai întâi să determini cauzele acneei și tipul acesteia.
3.1 Cele mai simple metode pentru a scăpa de acnee
Odată ce ai stabilit că ai acnee și simptomele acesteia, poți căuta care este metoda cea mai eficientă care te poate ajuta să scapi de ea.
Atunci când te hotărăști să apelezi la tratamentul pentru acnee naturist, va trebui să ții cont de câteva aspecte foarte importante, unul dintre ele fiind abordarea holistică. Ce înseamnă acest lucru? Nu poți acționa doar la nivel local. Astfel, va trebui să înlocuiești produsele pe baza de zahăr, să mai bine zis desertul, cu dulciurile sănătoase. De asemenea, poți lua diverse suplimente alimentare care să te ajute la curățarea si detoxifierea organismului.
Mai mult de atât, dacă te confrunți cu acnee pe spate, ai putea lua în considerare și schimbarea detergenților cu care speli rufele și lenjeria.
Așadar, înaintea trecerii la soluții radicale, micile schimbări în stilul de viață ar putea să aducă și modificări în ceea ce privește tratamentul acneei.
3.2 Acneea – tipuri de tratamente naturiste pentru acasă
Odată ce ai descoperit că schimbările menționate mai sus dau rezultate, poți continua cu folosirea remediilor naturiste în tratamentul acneei.
Bicarbonatul de sodiu este bun pentru tenul acneic, acesta ajutând la purificarea tenului. De asemenea, se pot face și diverse infuzii cu ceaiuri care pot ajuta la curățarea și matifierea pielii feței.
Dacă te confrunți cu un ten acneic deshidratat, care este întâlnit destul de des, având în vedere că multe femei fac greșeala de a utiliza produse care usucă în ideea în care vor scăpa de secreția excesivă de sebum, atunci ar trebui să știi că va trebui să ai grija ca pielea ta să fie tot timpul hidratată corespunzător. În acest sens, te pot ajuta și suplimentele alimentare care îți pot asigura un aport optim de vitamine și nutrienți.
De asemenea, poți apela și la masca de față pentru ten acneic, cea cu cărbune activ fiind una dintre cele bune remedii naturiste.
În cazul acneei pe tenul uscat, uleiurile esențiale pot fi un real ajutor în menținerea unei elasticității corespunzătoare a pielii. Însă și consumul de apă va trebui să fie unul pe măsură, deoarece hidratarea se face atât din interior, cât și din exterior.
Alte tratamente naturiste ale acneei pot presupune gomajul și baia de aburi care vor ajuta la purificarea tenului.
Trebuie să știi însă că, de cele mai multe ori, în cazul acneei nu există un tratament rapid, iar acolo unde rezultatele se pot vedea destul de repede va fi necesar să menții rutina strictă care te-a ajutat să le obții.
Toate aceste tratamente pentru acnee se pot face acasă, fiind destul de sigure datorită purității și simplității ingredientelor folosite.
Femeile cu vârste între 30 și 35 de ani care locuiesc în orașe sunt adeseori cele mai predispuse dezvoltării unui tip de acnee pe bază de stres, însă acest lucru nu îi scutește pe bărbați de același probleme. În cazul acestora din urmă, această problemă poate apărea predominant pe zona spatelui.
Când vine vorba despre tratamentul acneei pe spate la bărbați, aceleași metode naturiste pot fi utilizate cu o rată de succes mare.
Acneea este una dintre cele mai des întâlnite probleme de sănătate ale pielii atât la femei, cât și la bărbați.
La femei, acneea rozacee și cea vulgară sunt suficient de comune, mai ales la cele care locuiesc în oraș și pe care factorii de mediu și stresul le pot agrava. Din fericire, există și tratamente naturiste care pot ameliora această problemă, însă ele vin însoțite de cele mai multe ori de schimbări complete în stilul de viață, produsele și alimentele pe care acestea trebuie să le consume.
De asemenea, tratamentul acneei este unul pe termen lung, această problemă de sănătate nefiind de neglijat niciodată.
Dacă ții la sănătatea pielii tale, va trebui să-i oferi toată grija, acest lucru însemnând atenție la ce produse de îngrijire folosești, cum te alimentezi, dar și cum te relaxezi pentru a exclude cel puțin una dintre cauzele apariției acneei, și anume stresul.