Termeni si Conditii

Utilizarea, vizitarea sau cumpararea de produse de pe site-ul www.RAIONULVERDE.RO implica acceptarea termenilor si conditiilor relatate. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor. Ne asumam dreptul de a face modificari ale acestor prevederi fara o alta notificare.

DATE COMPANIE

SC ZARALI CREATIV DESIGN S.R.L. – denumita in continuare “RAIONULVERDE.RO”, ”site”, “noi” sau similar

CUI 40118987

NR ORC: J12/5010/2018

Adresa: str. Alverna nr. 69, ap 11, Cluj-Napoca, judet Cluj

Banca Transilvania

RO17BTRLRONCRT0475013201

e-mail: contact@raionulverde.ro

Mobil: 0736.667.493

tel/fax: 0264-432.533

DREPTURI DE AUTOR

Dreptul de copyright pentru intregul continut al site-ului RAIONULVERDE.RO – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica, scripturi, programe si alte date – este proprietatea RAIONULVERDE.RO si a furnizorilor sai si este aparat de Legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul RAIONULVERDE.RO a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

DESPRE PRODUSE

Toate produsele prezente pe RAIONULVERDE.RO au toate avizarile si notificarile necesare comercializarii pe teritoriul Romaniei.

Produsele comercializate pe site-ul nostru beneficiaza de garanție potrivit art. 4 – pct. 1 lit. e din OUG 34/2014 și art. 5-18 din Legea nr. 449/2003, daca acestea nu constituie produse perisabile.

Toate produsele comercializate de catre RAIONULVERDE.RO beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale. Produsele sunt noi și provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Referitor la suplimentele alimentare trebuie sa mentionam, ca ele nu inlocuiesc un regim alimentar variat si nu au rolul de a trata, vindeca sau a preveni nici o boala. Toate informatiile legate de suplimente alimentare sunt publicate pe RAIONULVERDE.RO cu scop informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat.

CONTACT

RAIONULVERDE.RO publica pe site, datele de identificare si contact, actualizate spre informarea Clientilor sau Membrilor.

Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite RAIONULVERDE.RO sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice, respectiv posta electronica (e-mail, SMS).

Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea RAIONULVERDE.RO de a contacta Membrul sau Clientul.

RAIONULVERDE.RO isi rezerva dreptul de a nu raspunde solicitarilor de orice natura, care nu au legatura cu produsele/serviciile prezente pe site sau cu un contract incheiat cu un Membru sau Client, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, apel telefonic, SMS, etc).

POLITICA DE VANZARE ONLINE

Accesul la serviciu

Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un Cont sau oricarui Client ce va apela la varianta de comanda telefonica.

Pentru a i se permite accesul la serviciu, Membrul va trebui sa accepte Termenii si Conditiile ce reglementeaza raportul juridic dintre RAIONULVERDE.RO si client/membru

RAIONULVERDE.RO isi rezerva dreptul de a restrictiona sau exclude accesul Clientului la Serviciu, si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate si de a sterge sau restrictiona Contul acestuia, in limitele legii, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului pe site, accesul si existenta Contului acestuia ar putea prejudicia sau prejudiciaza in vreun fel RAIONULVERDE.RO. Clientul se poate adresa, in scris, Departamentului de Relatii cu Clientii al companiei, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mentionate.

Fiecare Membru poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri/Clienti.

PRODUSE, SERVICII SI PRETURI

RAIONULVERDE.RO poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care RAIONULVERDE.RO are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

RAIONULVERDE.RO poate limita unuia sau mai multor Clienti, capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, in conditiile art. 7.1.

Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON).

Facturarea produselor achizitionate se va emite exclusiv in LEI. In cazul in care plata se efectueaza prin card bancar, RAIONULVERDE.RO va debita contul curent al Clientului cu sumele reprezentand contravaloarea produselor comandate, ulterior transmiterii catre acesta din urma a confirmarii comenzii.

In cazul platilor online RAIONULVERDE.RO nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de moneda nationala. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea RAIONULVERDE.RO, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

In descrierea produselor si/sau serviciilor RAIONULVERDE.RO isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc.) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

In ciuda eforturilor RAIONULVERDE.RO, avand in vedere numarul mare de produse existente pe site, unele produse pot avea preturi incorecte, afisate in mod eronat sau pot reprezenta greseli umane. In aceste conditii, intotdeauna se considera ca pret final, pretul acceptat de catre RAIONULVERDE.RO in urma generarii facturii. Exceptie facand situatia in care, in urma unei convorbiri cu Clientul, se ajunge la alta rezolutie. Pentru orice astfel de problema, RAIONULVERDE.RO va anunta Clientul prin oricare dintre metodele de contact furnizate de catre acesta.

COMANDA ONLINE

Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site, prin adaugarea produsului/produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista pe stoc. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine rezervarea automata a respectivului produs.

Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca RAIONULVERDE.RO poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de RAIONULVERDE.RO si prevazut in cadrul prezentului Document, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

RAIONULVERDE.RO poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

-neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;

-invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de RAIONULVERDE.RO, in cazul platii online;

-datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte;

-activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura, sau prejudiciaza in orice fel RAIONULVERDE.RO si/sau partenerii acestuia;

-realizarea a mai mult de o incercare de livrare consecutive, esuata;

Clientul poate renunta la o comanda efectuata

In cazul in care Clientul renunta in cadrul termenului legal de retragere din contract, la o comanda efectuata, pentru care plata a fost efectuata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a virat sumele achitate in contul RAIONULVERDE.RO, suma aceasta va fi returnata de catre RAIONULVERDE.RO in maximum 30 zile calendaristice de la data la care aceasta din urma a luat la cunostinta acest fapt, in contul IBAN indicat in scris de catre Client.

In cazul in care un produs comandat de catre Client, efectuand in prealabil o plata cu card bancar nu poate fi livrat de catre RAIONULVERDE.RO, din culpa sa sau din culpa unui tert, RAIONULVERDE.RO va informa clientul asupra acestui fapt si va depune toate diligentele legale pentru recuperarea sumei si returnarea in contul Clientului, in termen de 14 zile lucratoare de la recuperarea acestei sume, daca recuperarea se impune.

Clientul nu are dreptul de a modifica continutul unei comenzi dupa ce aceasta a fost pregatita sau expediata.

Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea RAIONULVERDE.RO, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client dupa momentul efectuarii modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

Comanda reprezinta oferta RAIONULVERDE.RO de cumparare. Retineți ca e-mail-ul de inregistrare a comenzii (primul email pe care il primiti dupa finalizarea comenzii pe site) nu trebuie considerat acceptarea finala a comenzii dumneavoastra de catre RAIONULVERDE.RO

Acceptarea comenzii dumneavoastra se face in momentul in care veti fi contactat de un reprezentant al RAIONULVERDE.RO, sau va notificam pe e-mail ca am finalizat comanda si am generat factura.

LIVRAREA COMENZILOR

Livrarea catre Client a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat rapid. Firma de curierat rapid, prelucreaza date cu caracter personal ale Clientului RAIONULVERDE.RO, exclusiv pentru prestarea serviciilor de transport a produselor achizitionate de acestia de pe website-ul companiei si numai cu respectarea intocmai a prezentului document Termeni si Conditii RAIONULVERDE.RO. De asemenea, tertii parteneri ai firmei de curierat rapid, mandatati pentru indeplinirea serviciilor de transport, care proceseaza date cu caracter personal ale Clientilor RAIONULVERDE.RO, sunt tinuti la respectarea intocmai a termenilor si conditiilor legii cu privire la siguranta prelucrarii datelor cu caracter personal si a prezentului document Termeni si Conditii RAIONULVERDE.RO. In acest sens, firma de curierat rapid poate contacta Clientii RAIONULVERDE.RO prin orice mijloc de comunicare (e-mail, telefon, SMS) in limitele si in scopul prevazut in prezentul articol.

Livrarile se vor efectua, in medie, in cateva zile lucratoare de la efectuarea comenzii, atunci cand TOATE produsele comandate au disponibilitatea “in stoc”. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului sus mentionat, RAIONULVERDE.RO va informa Clientul prin E-mail sau Telefonic in termen de 7 zile de la lansarea comenzii, iar Clientul poate renunta la comanda, fara a avea dreptul de a solicita daune interese.

Estimarile de livrare sunt bazate pe intervalele comunicate de firmele de curierat colaboratoare, insa RAIONULVERDE.RO nu poate garanta un termen sau interval de livrare. RAIONULVERDE.RO va incerca de fiecare data sa anunte clientul atunci cand exista posibilitatea intarzierii livrarii, ori prin contactare telefonica sau prin email.

COLECTARE DATE CU CARACTER PERSONAL

RAIONULVERDE.RO colecteaza date cu caracter personal pe paginile Siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

-informarea clientului (Cumparatorului) privind situatia produselor si comenzilor;

-validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

-rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;

-pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;

-activitati comerciale de promovare a produselor si serviciilor de marketing, publicitate, media, cercetare de piata, statistica, urmarire si monitorizare a vanzarilor;

– trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic;

-contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;

-contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

REFUZUL RECEPTIONARII COLETULUI SI RETURNAREA PRODUSELOR

Clientul RAIONULVERDE.RO poate refuza receptionarea coletului ce contine produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, sau, dupa caz, poate returna produsele, in urmatoarele situatii:

Coletul prezinta deteriorari severe;

Produsele au fost livrate / facturate gresit;

Produsele prezinta defecte de fabricatie;

Produsele nu corespund descrierii;

Clientul are dreptul sa notifice in scris RAIONULVERDE.RO ca renunta la cumparare, cu respectarea termenului de 14 zile calendaristice de la primirea produsului conform prevederilor OG 34/2014 și cu conditia nedesigilarii coletului.

Avand in vedere ca o parte din produsele comercializate de RAIONULVERDE.RO sunt produse ce sunt exceptate de la dreptul de retragere, conform art. 16 din OG 34/2014, deoarece sunt produse perisabile si nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena, Clientul nu mai este indreptatit la returnarea acestora decat in conditiile in care, dupa desigilarea coletului, in colet va gasi alte produse decat cele comandate.

Clientul se obliga sa notifice RAIONULVERDE.RO, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor.

Clientului care a notificat RAIONULVERDE.RO ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile calendaristice, in caz contrar, RAIONULVERDE.RO, considerand cererea nefondata/invalida poate refuza returul.

In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului, iar rambursul se va face doar in contul bancar al clientului, indiferent de modalitatea de plata din comanda plasata.

In cazul inlocuirii produsului, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile prezentate mai sus, precum si in cazul lipsei conformitatii, situatie in care RAIONULVERDE.RO va suporta contravaloarea transportului.

PRODUSELE CARE NU SE POT RETURNA SUNT:

Produse desigilate sau produsele alimentare care se deterioreaza usor, au termen de valabilitate scurt si sunt sensibile la temperatura, diferente de umiditate, etc (de exemplu, laptisorul de matca).

Livrare prin curier in toata tara
Program Luni-Vineri
10:00-18:00
Retur in 15 Zile
Contacteaza-ne
0736 667 493